1e tiental

Nieuwsberichten tientallen:
Damclub Bunschoten en Damvereniging Soest Baarn spelen met 2 tientallen onder de naam Gooi en Eemland in de landelijke competitie.
Hier leest u de wedstrijdverslagen van het 1e tiental

Eindstand seizoen 2019-2020
Volgend seizoen Eerste Klasse, een competitie waar Gooi&Eemland qua sterkte thuishoort.

29-2-2020 Dam requiem Hoofdklasse Gooi&Eemland
De dammers uit het Gooi en Eemland waren al gedegradeerd uit de nationale Hoofdklasse. Dat ze met een half reserveteam naar Rotterdam gingen om de laatste wedstrijd tegen Constant Charlois 2 te spelen was niet zo elegant. Het werd op zaterdag 29 februari een verlies met 5-15
Na een uur viel het doek al voor team-topscorer Bertus den Harder. Hij liet zijn korte vleugel opsluiten en verkeek zich daarna bij een slagenwisseling naar dam en kon meteen opgeven. Met Anne Wouda was het niet beter gesteld. Ook die partij moest nog beginnen, want op de 19e zet vergreep hij zich gruwelijk en kon na een 1 om 3 naar dam onmiddellijk opgeven. Ook bijna tegelijkertijd blunderde Lennart Bolks met schijfverlies door een 3 om 4 en vrijwel meteen daarna uit. Reactie van Lennart: “geen commentaar” en na doorvragen volgde “maar het was niet zo erg als bij Anne”. Tsja. 0-6 achter.
Een lichtpuntje was de winst van Bert Roest, die de zwakste Rotterdammer tegenover zich kreeg. Dus Bert was het aan ‘zijn stand’ verplicht te scoren. Hij zette de korte vleugel van zijn tegenstander zo onder druk, dat die in de fout ging. Michiel Luiten baalde enorm van zijn blunder in een hoopgevende stand in het middenspel. Een niet al te moeilijke 3 om 3 naar dam deed hem de das om. Invaller Alexander van de Mheen kreeg met zijn remise een dikblauwe notering. Tegenstander Jaap Riesenkamp was op de voorhand veel sterker geacht met een rating van +400. Jaap ging sterk van start, haalde een mooie dam, borg die op, maar verloor ‘m toch weer knullig. Zeer sterk hoe Alexander zijn schijfverlies terugpakte. In een onduidelijk eindspel werd remise overeengekomen. Nog een blauwe notering was er voor Gerard Benning. Qua rating de veel sterkere Shammie Kasnadie keek tegen een sterke centrumpositie van Gerard aan. Analyses moeten uitwijzen of er meer dan remise voor Gerard inzat.
Jan Bouwmans verkeek zich in het middenspel en dat kostte hem een schijf. Jan verloor de partij van een tegenstander die feitelijk toch een maatje te groot was. Leo van der Laan speelde een klassiek spel en kreeg al gauw een ‘kerkhof’ tegen zich geplaatst. De Rotterdammer kreeg daarna steeds meer grip op het centrum. Leo kon even genieten van een schijf voorsprong, maar het voordeel daarvan was schijn. Het leidde tot Leo’s gedwongen schijfverlies en daarna tot partijverlies. Tot slot Jelmer Martens die in de onderlinge clubcompetitie fier op kop gaat, maar in de Hoofdklasse partijen balend bitter weinig scoort. Steeds weer ging er iets onbegrijpelijks fout in het eindspel. Dat bleef hem in zijn laatste partij bespaard: remise. Op het oog stond Jelmer beter door de achtergebleven schijf van zijn tegenstander op de lange lijn. Edoch er zaten beiderzijds veel valkuilen in het spel. Benieuwd wat de analyseprogramma’s bedenken.
Volgend seizoen Eerste Klasse, een competitie waar Gooi&Eemland qua sterkte thuis hoort.