Nieuws

28-2-2020
De website van Damclub Bunschoten was verouderd.
En wordt aangepast. Als u de site regelmatig bezoekt zullen de veranderingen wel opvallen.

9-3-2020
Persberichten 1e , 2e en 4-tal en het kampioenschap Bunschoten vindt u op de betreffende pagina’s

10-07-2020 Haan wint van Muijs

In het dierenrijk is de haan ook de baas over de muis en zo was het vrijdagavond ook bij het online dammen van damclub Bunschoten. Arie Haan – de online naam van Gerhard de Graaf – bleef Wim Muijs met 13 punten 1 punt voor. Maarten Kolsloot – geen dier – eindigde als derde. Hij haalde net als Muijs 12 punten.
De Graaf speelt in de sneldampartijen in een razend tempo en scoort daarmee veel punten. Er gaat ook weleens wat mis in dat tempo. Zoals tegen Cor de Jong. Die won met een simpele damzet. Wim Martin was wat minder zorgvuldig en gaf pardoes 2 schijven weg. Cees Strooper pakte De Graaf positioneel stevig aan en op de 50e zet miste de Amersfoorter om onverklaarbare reden een vermoedelijk gewonnen voortzetting. Later op de avond nam De Graaf Strooper trouwens goed beet met een bekend damzetje. De Graaf doet in de algemene rangschikking volop mee voor de zege.
Cor de Jong, leider in de algemene rangschikking kwam net naast het podium met 9 punten. ZIjn Roozenburg-partij tegen Strooper is de moeite van het naspelen waard.
Eigenlijk zou je Muijs de morele winnaar van de avond kunnen noemen. Hij haalde speelde twee partijen minder dan De Graaf – de computerparing komt niet altijd gelijk uit – en bleef ook nog eens ongeslagen. Tegen Anne Wouda en Rindert Huisman speelde hij slim op kleine zetjes. Met succes.
Er was ook een nieuw gezicht te zien. Of in dit geval alleen op het beeldscherm: Wim Bor. De Huizer dammer beleefde geen gelukkige avond met 4 nederlagen, maar hij speelde wel een heel leuk partij tegen Bertus de Harder. Bor ging in het middenspel ruim aan de leiding, liet zich wat te ver terugdringen en De Harder miste een doorbraakzetje. Uitkomst: remise.
Levi Duijst zou een prijs voor de meest strijdlustige dammer verdienen. Tegen Wim Martin bleef hij ook in een 4-om-1 eindspel dapper doorvechten en kreeg zowaar een punt als beloning.