Nieuws

28-2-2020
De website van Damclub Bunschoten was verouderd.
En wordt aangepast. Als u de site regelmatig bezoekt zullen de veranderingen wel opvallen.

9-3-2020
Persberichten 1e , 2e en 4-tal en het kampioenschap Bunschoten vindt u op de betreffende pagina’s

22-5-2020 De Harder pakt buit bij online dammen
Bertus de Harder won vrijdagavond het online dammen van damclub Bunschoten. De jeugdtrainer reeg de zeges aaneen en haalde liefst 17 punten. Cor de Jong kon de clubkampioen van Bunschoten niet volgen en werd tweede met 12 punten. Hooglander Cees Strooper, die vorige week al sterk debuteerde, pakte de derde plaats met 9 punten.
Er werden diverse spectaculaire standen op het bord gebracht door de dammers die voor de achtste keer in de Coronatijd online bij elkaar kwamen.
Bertus de Harder boekte een mooie winst op Jelmer Martens. De Harder offerde verrassend, maar ook bekend, een schijf in een klassieke stand. Na weggeven kon De Harder achter de gegeven schijf lopen en Martens kon vervolgens alleen maar schijven geven. Een mooie ontknoping.
Wim Martin had een veelbelovende partij tegen de sterke Cees Strooper, maar won niet. Op de 33e zet had Martin met een geniepig en bekend zetje de zege voor het grijpen. Martin eindigde de avond als vierde met zeven punten.
De mooiste combinatie van de avond werd niet uitgevoerd. Maarten Kolsloot had tegen Wim Muijs een 1 om 3 naar dam toe kunnen laten met een spectaculaire rondslag als toetje. Beide dammers overzagen het kunststukje.