Activiteiten-club “Ouderwetse Gezelligheid”

Het doel, de functie en de werkwijze van de activiteiten-club “Ouderwetse Gezelligheid” wordt uitstekend verwoord in onderstaande flyer.
Op deze pagina vindt u ook de hyperlinks , met datum en de aanvangstijd van de spellen. Het zijn privé-toernooien die afgeschermd zijn met een wachtwoord. Deelnemers moeten zich dan ook aanmelden bij harder1@telfort.nl. Het wachtwoord wordt per e-mail verstuurd.
Regels voor deelname zijn:
Wees sportief, en vriendelijk in de chat.
Je zal altijd respectvol tegenover je tegenstaander zijn.

Agenda:
wordt wekelijks in de Bunschoter Courant vermeld
En is opvraagbaar via de contactgegevens
Dammen iedere woensdagavond vanaf 19:30

Dammen
Op woensdagavond wordt gedamd van 19:30 tot 21:30.
U mag later en vroeger in- of uitstappen
Informatie vraagt u op bij harder1@telfort.nl
Om mee te doen heeft u nodig het wachtwoord ( deze wordt per e-mail toegestuurd) en de hyperlink ( zie onder)
6-1-2021:
Spellenclub-Dammen Arena #YdgoilmV • lidraughts.org
13-1-2021:
Ouderwetse Gezelligheid D Arena #FebhZU4l • lidraughts.org
3-2-2021:
Ouderwetse Gezelligheid Dammen Arena #qLTBuJ2M • lidraughts.org
3-3-2021:
Ouderwetse Gezelligheid Arena #KWYNzO8C • lidraughts.org
31-3-2021:
Ouderwetse gezelligheid dammen Arena #Nzqfn3Ui • lidraughts.org
14-4-2021:
Ouderwetse gezelligheid Arena #V9Z0TDIk • lidraughts.org
21-4-2021
Ouderwetse gezelligheid Arena #IL85eVq1 • lidraughts.org
28-4-2021:
Ouderwetse gezelligheid Arena #XWWwV1XU • lidraughts.org

Schaken
Wordt binnenkort bijgewerkt.

31-3-2021:
Activiteitenclub Ouderwetse Gezelligheid: Aart geeft visitekaartje af.

Na een afwezigheid van 3 maanden (Corona) vertoonde   Aart Zijl weer zijn damkunsten.
Hij speelde 4 partijen won er drie en verloor er één. In zijn verliespartij liet hij zien niet van opgeven te weten. We behandelen twee fraaie momenten uit deze partij.
Aart Zijl. Nancy ten Broeke- Aart Zijl 2-0
Nancy had in onderstaande stelling een ruime voorsprong. Maar Aart wist toch nog een verassende doorbraak te forceren. Na de gespeelde zet (aangegeven met een pijl) moet Nancy twee schijven slaan met zijn damHoe wit dan een dam haalt ziet u dan ook wel.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.png

Het tweede mooie fragment ziet u hierna, zwart heeft een dam gehaald en dreigt een witte schijf te winnen. Maar Aart wist verrassend de dam te vangen met de aangegeven zet. Na al het slaan heeft wit een dam en zwart 3 schijven. Normaal is dit remise. De partij ging voor Aart toch nog verloren omdat hij de bedenktijd overschreed.