Activiteiten-club “Ouderwetse Gezelligheid”

Het doel, de functie en de werkwijze van de activiteiten-club “Ouderwetse Gezelligheid” wordt uitstekend verwoord in onderstaande flyer.
Op deze pagina vindt u ook de hyperlinks , met datum en de aanvangstijd van de spellen. Het zijn privé-toernooien die afgeschermd zijn met een wachtwoord. Deelnemers moeten zich dan ook aanmelden bij harder1@telfort.nl. Het wachtwoord wordt per e-mail verstuurd.
Regels voor deelname zijn:
Wees sportief, en vriendelijk in de chat.
Je zal altijd respectvol tegenover je tegenstaander zijn.

Agenda:
3-maart dammen
10- maart schaken
Meer activiteiten worden ontwikkeld

Dammen
Op woensdagavond wordt gedamd van 19:30 tot 21:30.
U mag later en vroeger in- of uitstappen
Informatie vraagt u op bij harder1@telfort.nl
Om mee te doen heeft u nodig het wachtwoord ( deze wordt per e-mail toegestuurd) en de hyperlink ( zie onder)
6-1-2021:
Spellenclub-Dammen Arena #YdgoilmV • lidraughts.org
13-1-2021:
Ouderwetse Gezelligheid D Arena #FebhZU4l • lidraughts.org
3-2-2021:
Ouderwetse Gezelligheid Dammen Arena #qLTBuJ2M • lidraughts.org
3-3-2021:
Ouderwetse Gezelligheid Arena #KWYNzO8C • lidraughts.org

Schaken
Wordt binnenkort bijgewerkt.

6-2-2021: Het Burgerinitiatief
De Boei is een maatschappelijke organisatie die op veel verschillende manieren zoekt naar mogelijkheden om mensen met elkaar in contact te brengen. Er wordt veel georganiseerd. Tijdens de corona-crisis is De Boei natuurlijk niet bij de pakken neer gaan zitten. En heeft zelf al veel projecten corona-proef gemaakt.
Een mooi burgerinitiatief is genomen door Bertus (L.)  de Harder. De Boei hoefde niet lang na te denken over het idee om een spellenclub voor hun doelgroep (volwassenen met vaardigheid op het internet) te starten.
Zo ontstond al snel een vruchtbare samenwerking tussen De Boei, VPDB en En Passant.
Dit soort initiatieven worden door De Boei een burgerinitiatief genoemd.
Dat het groter wordt zal aan de bedenkers niet liggen.
De Boei verricht onderzoek naar de toepasbaarheid van een online-bingo, een quiz en nog veel ander zaken.
3 februari was de aftrap met het eerste dam-uur
De sfeer was goed. De deelnemers hadden via een chatgroep al met elkaar kennis gemaakt. Nu gingen ze een potje dammen. De spannendste partij werd gespeeld tussen Nancy ten Broeke en Hans Hagebeuk. Nancy had al wat mooie trucjes uitgevoerd. En stond ver voor. Maar bij het slaan van de laatste schijf van Hans Hagebeuk, verloor ze nog door tijdsoverschrijding.
Jammer voor Nancy, en wat gelukkig voor Hans. Dat het om het plezier gaat en niet alleen om het winnen blijkt wel uit de chats die de deelnemers onderling wisselen.
De nieuwkomer Albert Veldhuizen deed het goed.  In onderstaande stand maakt hij het af met de aangegeven zet. Als je even goed kijkt zie je wel dat na het slaan zwart niet veel schijven overhoudt.