2e ronde

2e ronde

Vrijdag werd de 2e ronde van de interne competitie gespeeld. Voor een ieder weer wennen om tegenover een tegenstander te zitten. ( op de vereiste afstand!)

René Runhaar zorgde voor een fraaie prestatie door de sterkere Anne Wouda op remise te houden .
Na een slagwikkeling in het middenspel liepen beide spelers met 2 schijven richting achterlijn (damveld) en 4 schijven op het midden terrein. Dit evenwicht werd niet meer verbroken, met een puntendeling als resultaat.

Cor de Jong trof in Lennart Bolks een dappere tegenstander, maar uiteindelijk ging Bolks in een klassiek spel ten onder tegen de veelvoudig kampioen van Bunschoten. Met nog best wel wat schijven op bord kon Lennart niks goeds meer vinden en gaf sportief op.

Herintreder Klaas de Graaf, na 35 jaar wederom van de partij, mocht de strijd aangaan tegen penningmeester Lammert Korlaar. Het ging lange tijd gelijk op maar in het klassieke middenspel voerde Lammert de Bomzet uit, wat hem een schijfwinst opleverde en even later ook de winst.

Peter Frans Koops speelde een gedegen partij tegen Levi Duyst. Goed opbouwend en wachtend op een foutje om dan toe te slaan. Dat was eigenlijk het verhaal afgelopen vrijdag. Een lichte combinatie was in dit geval voldoende voor de winst.

De meest spectaculaire partij werd gespeeld tussen de herkozen voorzitter, Wim Muijs, en Menko van Dijk. Beiden gingen vol voor de aanval en zijn in sterkte ook aan elkaar gewaagd. De verzwakte korte vleugel van Menko gaf Wim mogelijkheden om in het centrum op te stomen. Om te redden wat er te redden viel ging Menko achter een schijf staan, niet wetende dat dit gelijk de ondergang betekende. Wim combineerde gelijk naar een winnende dam en eiste de volle winst op.

De andere herintreder Peter de Graaf en nieuwkomers Aart Zijl en Hans Hagebeuk kwamen vrijdag niet in actie.