Alexander van de Mheen houdt nummer 2 op remise

Alexander van de Mheen houdt nummer 2 op remise

Vrijdagavond zorgde Alexander van de Mheen voor een verrassing door Menko van Dijk, de huidige nummer 2, keurig op remise te houden. Beide spelers gingen de moeilijkheden niet uit de weg en gingen vol voor de winst.

Naarmate de strijd vorderde loerde Menko op een foutje van Alexander. Maar Alexander had een sterke avond en maakte geen fouten in het moeilijke eindspel en werd terecht beloond met een puntendeling.

Koploper Cor de Jong ontmoette Peter Frans Koops. Koops speelde een gewaagde opening en dat leek te worden afgestraft door de Jong. Er dreigde schijfwinst en terreinvoordeel. Toen Peter Frans door de bomen het bos niet meer zag staakte hij de strijd.

Na analyse bleek dat hij dif wat te snel had gedaan. Het was notabene Cor die nog wat mogelijkheden aan Peter Frans liet zien tijdens de interessante analyse.

Nummer 3 Wim Muijs maakte geen fout en behaalde een vlotte overwinning tegen de taaie René Runhaar. Een 3 om 4 combinatie vormde hier de basis voor de winst.

Klaas de Graaf bond, misschien wel enigszins verrassend, Lammert Korlaar aan de zegekar. Klaas hield met 4 schijven er 5 in toom van Lammert. Hierdoor was Lammert in zijn mogelijkheden beperkt. Toen hij in het late middenspel ook nog de verkeerde keus maakte combineerde Klaas naar winst en begint lekker op dreef te raken.