Broederstrijd dammers in voordeel van Peter de Graaf beslist

Broederstrijd dammers in voordeel van Peter de Graaf beslist

Vrijdag was het dan zover in hun eerste officiële onderlinge dampartij mochten de broers Klaas en Peter (rechts) gaan strijden wie de sterkste op dit moment is. Eigenlijk zijn ze heel erg aan elkaar gewaagd maar dit keer besliste een mooie combinatie van Peter de strijd. Een 5 om 5 afruil en daarna een schijf van Klaas die niet meer te verdedigen viel.

Met een schijfwinst ging Peter het eindspel aan. Klaas probeerde allerlei meerslag wendingen erin te brengen maar Peter gaf geen krimp meer.

Het was afgelopen vrijdag ook een ontmoeting tussen ex kampioenen.

Peter Frans Koops speelde tegen de regerend kampioen Cor de Jong een sterke partij. En hield de titelgrossier keurig op remise. Na analyse was dat dan ook de juiste uitslag. De andere 2 oud kampioenen Gerhard de Graaf en Wim Muijs gingen beiden voor de winst. Het was moeilijk in te schatten wie er in het middenspel beter stond. Gerhard leek zich “vast’’ te schuiven maar ook Wim moest wel steeds de juiste zet doen. Toen Wim dat niet deed kon Gerhard door 2 keer een schijf te offeren er 3 terugslaan en ook nog doorbreken richting damveld. Wim staakte de strijd en Gerhard ging er met de volle buit vandoor.

De strijd tussen Alexander van de Mheen en Lennart Bolks eindigde na een 3 uur durende strijd in een gelijkwaardige remise. Beide kemphanen probeerden wel het nodige om winst te forceren.

Maar in een 6 om 6 eindspel werd het remise aanbod van Lennart door Alexander geaccepteerd.