Broederstrijd eindigt in remise

Broederstrijd eindigt in remise

Afgelopen vrijdag werden er 4 wedstrijden gespeeld voor de onderlinge competitie. De meeste aandacht ging uit naar de strijd tussen de broers Peter en Klaas de Graaf.

Wie mocht zich de komende tijd de sterkste noemen? Na een leuke en spannende pot leek dat de oudste van de twee Peter te gaan worden, maar Klaas bleef knokken voor een remise en dat lukte hem uiteindelijk ook nog! Ze zullen ongetwijfeld dit seizoen nog wel een paar keer tegen elkaar gaan spelen!

Of het moet net zo gaan als de strijd tussen de rooien en blauwen. Dat bracht de laatste paar jaar ook alleen maar remises…

Cor de Jong, de gedoodverfde favoriet voor de titel, verschalkte Alexander van de Mheen die sterk tegenstand bood aldus Cor. Uiteindelijk leidde een fraai gambiet de overwinning voor Cor in.

Eerder op de avond had koploper Gerhard de Graaf al een snelle overwinning behaald tegen Lammert Korlaar, en kwamen Menko van Dijk en Wim Muijs niet in actie.

De laatste partij speelden Anne Wouda tegen Lennart Bolks . Deze partij werd door Anne nog wel volop de aanval ingezet maar Lennart ruilde steeds op tijd af en zo kabbelde de partij naar remise.

De stand bovenaan
1 . Gerhard de Graaf  183,50
2.   Cor de Jong          172,00
3.  Menko van Dijk  154,00
4. Wim Muijs              140,00