Combinaties beslissend

Combinaties beslissend

Vrijdagavond werden er een viertal wedstrijden gespeeld voor de Moore MKW onderlinge damcompetitie. Hiervan werden 3 partijen beslist door combinaties.

Anne Wouda speelde een aanvallende partij tegen Alexander van de Mheen en toverde al na een uur een winnende slagzet op het bord.

Wim Muijs dacht op weg te zijn naar remise tegen de kersverse kampioen Cor de Jong. Na een 8 om 8 eindspel stond hij weliswaar iets minder maar de remise lag in het verschiet.
Cor had zijn rekenwerk beter gedaan dan Wim. In een cruciale stand kon Wim geen winnende combinatie voor Cor vinden maar Cor vond die wel door de volgorde aan te passen! Hiermee was de partij gelijk uit.

Peter de Graaf offerde tegen Lammert Korlaar 3 schijven om er 2 terug te slaan naar damdoorbraak. De strijd was nog niet gestreden maar Peter wist fraai naar winst te schuiven!

De langste partij werd gespeeld door Menko en Klaas van Dijk. Klaas kwam na een spannend middenspel beter te staan, en er restte Menko niks anders dan een op het oog dure doorbraak te nemen, waarbij Klaas ook kon doorbreken naar dam en zelfs met meerdere schijven. Uiteindelijk bleek de winst voor Klaas, zo bleek na analyse, toch niet zo makkelijk en na wat ruilen werd tot remise besloten.