Cor de Jong op titelkoers

Cor de Jong op titelkoers

Cor de Jong ligt met nog een vijftal ronden te gaan op titelkoers.

Zelf won De Jong van Lennart Bolks. Dat ging zeker niet gemakkelijk, maar uiteindelijk kon Bolks in het uitgedunde eindspel het niet meer gelijk houden en berustte in een nederlaag. Nummer 2 van de ranglijst Menko van Dijk bond de strijd aan met de nummer 3 Wim Muijs. Hier kwam geen winnaar uit de strijd, maar het was zeker geen saaie remise.

Door een schijf te offeren dwong Wim een wederzijdse doorbraak af met schijfwinst als beloning. Beide spelers promoveerden later 2 schijven tot dam, dat komt ook bijna niet meer voor maar vrijdag stonden er toch echt 2 witte dammen en twee zwarte dammen en ondanks dat Menko 2 schijven achterstond was de stand pot remise.

Lammert Korlaar werd door Jude Kasangaki getrakteerd op een coupe Afrika en kon na de uitvoering gelijk opgeven. Er gingen bij deze slag wisseling 11 schijven van het bord en eindigde met een winnende dam voor Jude. Positioneel doet Jude wel eens vreemde zetten maar slagzetten is zijn sterke kant, daar kan Lammert nu ook over meepraten.

De langste partij werd gespeeld door Peter de Graaf en Anne Wouda. Anne had bijna de hele avond de lange vleugel van Peter in een wurggreep. Het lukte Peter weliswaar uiteindelijk hieruit te ruilen, maar Anne had inmiddels wel behoorlijk terreinvoordeel verkregen en dat zette hij fraai om in winst. Door deze overwinning nadert hij de 4e plaats .

stand aan kop:

1. Cor de Jong                   458,00
2. Menko van Dijk            422,17
3. Wim Muijs                    373,17
4. Alexander vd Mheen  269,00
5. Lennart Bolks               242,67
6. Anne Wouda                 242,00