Damavond zonder remise

Damavond zonder remise

Vrijdag werden er 4 wedstrijden gespeeld en er viel telkens een beslissing.

Cor de Jong was de eerste speler die de winst voor zich opeiste. Tegenstander Jude Kasangaki gaf goed partij, maar nam iets te veel risico in het middenspel.
Dat hoef je tegen de veelvoudig kampioen niet te proberen, die was er als de kippen bij en sloeg onmiddellijk combinatief toe.
Met  een schijf achterstand en een verre indringer op het bord staakte Jude de ongelijke strijd.

De 2e winstpartij kwam op naam van Menko van Dijk. Die moest wel veel denkwerk verrichten want tegenstander Klaas de Graaf hield heel lang gelijke tred.
Pas in het verre middenspel kon Menko zijn terreinvoordeel in winst omzetten.

Anne Wouda speelde een sterke aanvalspartij tegen Alexander van de Mheen. De lange vleugel was door van de Mheen niet goed bezet en dat brak hem uiteindelijk op.
Toen hij ook nog eens een lichte combinatie over het hoofd zag ging het snel bergafwaarts en nam Anne de punten mee naar huis.

De langste partij vrijdagavond kwam op naam van de penningmeester, lammert Korlaar, en de voorzitter, Wim Muijs. Pas na 4 uur rekenen kon Wim de winst noteren.
Lammert hield weliswaar lang de boel in materieel evenwicht, maar positioneel kwam hij steeds verder onder druk te staan en liep Wim met de voorste schijf naar damveld.
Ook hij mocht de punten mee naar huis nemen.