Dammende broers in evenwicht

Dammende broers in evenwicht

Klaas de Graaf (op de foto rechts) en Peter de Graaf gaven elkaar na een strijd van 4 uur dammen geen duimbreed toe en zo werd rond middernacht de vredespijp gerookt. En dat was een terechte puntendeling want beiden speelden een foutloze partij en kunnen met een gerust hart weer gewoon op de koffie bij elkaar.

De Graaf versus De Graaf.

Cor de Jong had een zware klus aan een aanvallend spelende Anne Wouda. Maar Cor blijft altijd loeren om het initiatief over te nemen. Na een paar gedwongen zetten van Anne sloeg Cor toe en pakte schijfwinst en na een half uur verder spelen ook de volle winst. Dit keer kwam de enig overgebleven concurrent van Cor te weten Gerhard de Graaf niet in actie (oneven).

Cor staat nu 1e met 389,50 punten en Gerhard staat 2e met 389,00 punten.

Lennart Bolks liet Alexander van de Mheen in het eindspel ontsnappen. De partij leek eenvoudig richting remise te lopen maar Alexander nam risico s door met 3 schijven achterstand de damlijn te halen, om vervolgens 1 schijf terug te pakken. De overgebleven stand was echter geen remise meer maar theoretisch verloren. Alexander geeft echter nooit op en toen Lennart een rekenfoutje maakte kon Van de Mheen gelijk remise maken! dit buitenkansje wist hij wel raad mee en ging blij huiswaarts.

Lammert Korlaar mocht het dit keer tegen de nummer 4 van de ranglijst, Wim Muijs opnemen. De afgelopen maand speelde Lammert al tegen de nummers 1, 2 en 3. En gaf uitstekend partij.

Dit keer ging het echter snel mis. Wim had een valletje opgezet, waar Lammert intuimelde en zo al snel een schijf achter kwam en ook nog eens zijn korte vleugel moest laten opsluiten. Na enkele zetten besloot Lammert de strijd op te geven. Gelukkig is zijn volgende tegenstander niemand uit de top van het klassement.