Damtopper onbeslist

Damtopper onbeslist

De strijd tussen de nummers 1 en 2, Cor de Jong en Menko van Dijk, eindigde na een relatief snelle partij in remise.

Menko ruilde steeds de stenen gelijkwaardig van het bord af, en toen beiden er nog 5 stuks over hadden werd tot remise besloten.

Ondertussen was er al een partij heel snel beslist. Klaas de Graaf beging een pijnlijke blunder tegen René Runhaar. Na een gelijkwaardige opening sloeg het noodlot voor Klaas toe.

Hij zag een simpele damzet over het hoofd en kon gelijk opgeven! Waarschijnlijk is de kersverse opa van 2 kleinzoons zo af en toe met de gedachten elders..

Gerhard de Graaf bond Lammert Korlaar aan de zegekar. Via een omsingelingsspel wist Gerhard al snel Lammert in positionele problemen te brengen, langzaam aan vertaalde zich dat in steeds meer in terreinwinst en later ook nog in schijfwinst. Hierna staakte Lammert de strijd.

Wim Muijs revancheerde zich op Jude Kasangaki, door een heuse zesklapper uit te voeren. Wim liet zich na de opening vrijwillig op zijn lange vleugel opsluiten om zo sterk centrumspel te krijgen.

Jude probeerde achteraf de opsluiting te lang erin te houden en werd verrast door een 4 om 6 combinatie, de Afrikaan gaf gelijk op.

De stand bovenaan. 1. Cor de Jong                   252,50 punten
                                     2. Menko van Dijk            233,00 punten
                                     3. Peter Frans Koops        189,50 punten
                                     4. Wim Muijs                    175,50 punten
                                     5. Jude Kasangaki             156,00punten
                                     6. Anne Wouda                155,00 punten