Damtopper onbeslist

Damtopper onbeslist

Cor de Jong heeft nog niet de vorm van voor de Corona periode te pakken. Maar hij zal ongetwijfeld niet de enige zijn die dat zo ervaart.

Vrijdag hield Menko van Dijk (rechts op de foto) keurig de boel in evenwicht en in het eindspel van 6 om 6 was de stand dusdanig uitgedund, dat er voor beiden geen voordeel meer viel te behalen.

Menko kreeg zo loon naar werken. Hij ging gewoon in de aanval, maar uiteindelijk wist hij geen voordeel te krijgen tegen de ‘Ajax’ van de dammers.

Lammert Korlaar en Peter de Graaf rookten na drie uur strijd gezamenlijk de vredespijp. Ook hier geen winnaar, maar wel vermeldenswaard is dat Peter de Graaf al 3 wedstrijden ongeslagen is. Een sterke comeback na vele jaren afwezigheid!

De strijd tussen de jonge damgarde, Anne Wouda en Alexander van de Mheen, kende ook al geen winnaar. Ook hier werd door beide spelers secuur gespeeld en geen fouten gemaakt.

Omdat afgelopen week het grote herfstdamtoernooi in Amersfoort werd gespeeld werden er slechts 4 partijen gespeeld voor de onderlinge competitie.

De laatste partij kende dan uiteindelijk wel een winnaar. Klaas de Graaf dolf het onderspit tegen Wim Muijs. In een 8 om 8 eindspel waarin de korte vleugel van Klaas was opgesloten dacht hij uiteindelijk door een terugruil weer vrijheid te krijgen. Maar hij zag daarbij een 2 om 2 doorbraak van Wim over het hoofd. Enkele zetten later gaf hij dan ook op. Tijdens de analyse bleek dat Klaas door de foutieve ruil remise kansen had gemist…