De Graaf brengt spanning terug

De Graaf brengt spanning terug

Gerhard de Graaf verraste vrijdag koploper en titelhouder Cor de Jong door in een rechtstreeks duel de volle winst op te eisen. Hierdoor is de spanning in de onderlinge MTM Moore competitie weer helemaal terug.

Na een verrassende opening, Cor had zicht in de hekstelling laten zetten, maar controleerde wel het centrum, profiteerde Gerhard van een foutieve tempozet van Cor wat hem schijfwinst opleverde. Dat schijfje winst offerde hij om door te lopen richting damveld. Door secuur te spelen wist hij enkele zetten later de winst binnen te halen en is zeker nog niet uitgeschakeld voor de titel.

Lennart Bolks en Lammert Korlaar zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd. Vrijdag echter werd het geen remise maar een verrassende winst voor Lammert. Na de opening stond Lennart aanzienlijk beter, maar Lammert knokte zich terug in de wedstrijd en toen Lennart een blunder maakte, die hij nota bene zelf enkele zetten daarvoor hardop noemde, sloeg Lammert onverbiddelijk toe en ging er met de volle buit vandoor.

De partij tussen Wim Muijs en Peter de Graaf kende een spectaculair slot. Bijna de hele partij stond Wim een schijf voor (geblunder in de opening van Peter) en bracht hij een lokzet in de stand waardoor de partij gelijk uit zou kunnen zijn.
Peter speelde de gewenste zet, maar offerde eerst nog 2 schijven, zonder dat ze berekende hij correct wat het gelijk uit. Maar omdat Wim bij de keuze naar damveld 50 of 48 de verkeerde keuze nam (naar 50) kon Peter nog remise maken. Had Wim naar 48 geslagen dan had hij ook direct winst kunnen noteren.
Zo ging Peter niet meer verwacht alsnog met remise naar huis!