De Graaf verliest kostbare punten in titelstrijd

De Graaf verliest kostbare punten in titelstrijd

Gerhard de Graaf liep vrijdag onverwacht averij op tegen Wim Muijs.
De manier waarop ziet u in het diagram. Wit speelde als laatste zet 40-34 waarna Wim middels een 5 om 5 slagzet naar dam de partij besliste. Wilt u weten hoe dat ging? Komt u dan vrijdagavond vanaf 20.00 uur naar het denksportcentrum .

Cor de Jong profiteerde optimaal door ondanks een zwakke opening, waarin tegenstander Anne Wouda een simpele 2 om 3 combinatie over het hoofd zag, alsnog de winst op te eisen. Ondanks een 8 om 8 eindspel wist Anne de veelvoudig kampioen geen remise meer af te snoepen. En hierdoor gaat De Jong met een lichte voorsprong weer alleen aan kop.

Klaas de Graaf en Alexander van de Mheen maakte er een spannende wedstrijd van. Beiden gingen de strijd niet uit de weg en speelden ook wat risicovolle zetten. Uiteindelijk was het toch Van de Mheen die de winst naar zich toe trok!

Het lot bracht andermaal Lammert Korlaar tegen Peter de Graaf. Dit keer was het Lammert de die volle winst binnenhaalde, maar zoals vaker in hun onderlinge duels was er veel spektakel te beleven en halverwege de partij voor omstanders niet in te schatten wie of er beter stond. Uiteindelijk kon Lammert zijn lange vleugel ontwikkelen en miste Peter daarna een kansrijke afruil. Toen de kruitdampen opgetrokken waren wist Lammert toe te slaan en nam zo revanche van de vorige week.