De Graaf zorgt voor verrassing

De Graaf zorgt voor verrassing

Klaas de Graaf, nog maar enkele jaren lid van de damclub, zorgde vrijdag voor een verrassing door veelvoudig kampioen Cor de Jong op remise te houden.
Na een marathon partij van 4 uur en 3 kwartier wist De Jong geen bres te slaan in de solide verdediging van Klaas. Het was een spannend eindspel waarin Cor op zoek ging naar de winst maar rond middernacht werd uiteindelijk remise overeengekomen. Koploper Gerhard de Graaf profiteerde optimaal door zich niet opnieuw te laten verrassen door Wim Muijs.

Na een klassieke opening schatte Wim een opsluiting van de lange vleugel niet juist in. Naarmate de strijd vorderde wist Gerhard de opsluiting vast te houden waardoor Wim steeds minder tempo overhield. In het eindspel zette Gerhard dit voordeel fraai om in winst en vergrootte de voorsprong op nummer 2 Cor de Jong.

Menko van Dijk kwam goed weg tegen Alexander van de Mheen, na een gewaagde opening van Menko kwam Alexander steeds beter te staan. Als hij daarna een terugruil had genomen had hij vrije doortocht naar damveld gehad. Helaas was hij iets te gretig en speelde eerst een andere zet.

Nu kon Menko door middel van een 3 om 3 ruil de partij kantelen. Enkele zetten later kon Van de Mheen opgeven.

Anne Wouda speelde vrijdag tegen Lammert Korlaar een prachtige aanvalspartij. Hij bezette halverwege de avond het complete centrum en dreigde op vele manieren een schijfwinst te forceren. Hij had echter de pech dat Lammert steeds de beste verdediging vond. En wat Anne ook probeerde Lammert wist zich steeds weer te hergroeperen en pakte uiteindelijk een verdiende remise.