De Jong op weg naar kampioenschap

De Jong op weg naar kampioenschap

Cor de Jong deed vrijdag goede zaken door nummer 3 Menko van Dijk op een nederlaag te trakteren.
Na een vlot gespeelde opening leek alles nog redelijk in evenwicht  , maar Menlo overzag een geniepige damcombinatie en kon gelijk opgeven.

Gerhard de Graaf, de enig overgebleven concurrent in de titelstrijd, mocht andermaal tegen Lammert Korlaar aantreden. Dit keer kon Lammert geen potten breken. Na een wat klungelige opening, verloor hij eerst een schijf en even later volgde een tweede. Daarna was het snel over en uit.

Wim Muijs en Alexander van de Mheen maakten er een leuke ingewikkelde partij van. Wim kwam sterker uit de opening, maar Alexander had wat verraderlijke slagzetjes in de stand gebouwd om toe te kunnen slaan.
Wim doorzag het allemaal tijdig en trakteerde van de Mheen op een verrassende combinatie, waarmee de strijd meteen uit was.

De broederstrijd tussen Klaas en Peter de Graaf eindigde dit keer in het voordeel van Klaas de Graaf. Na een opening waarin de stenen in rap tempo van bord gingen speelde Peter ietwat te vlug (geen zetcontrole) waardoor Klaas door middel van een niet al te dure damcombinatie genadeloos toesloeg. Na nog enkele zetten gespeeld te hebben gaf Peter sportief zijn broer de hand!