De Jong wederom kampioen

De Jong wederom kampioen

Cor de Jong had nog 1 remise nodig om zijn 33e damtitel te pakken.

Tegenstander Alexander van de Mheen probeerde daarop in te spelen en hield verrassend lang stand tot aan het eindspel 4 om 4.
Als een waar kampioen wist Cor toch de volle buit binnen te halen. Na analyse bleek er helaas geen remise voor de sterk spelende Alexander in te zitten.
En door dit resultaat is de Jong niet meer in te halen.

Lennart Bolks vergiste zich hopeloos tegen Lammert Korlaar. Na een zeldzame opening van beiden meende Lennart via een combinatie te kunnen toeslaan.
Halverwege de uitvoering bleek dat Lennart een schijf niet had meegenomen in zijn berekening waardoor hij na een drietal schijven te hebben geofferd tot de conclusie kwam dat er iets niet klopte.
Teleurgesteld staakte hij de strijd en mocht Lammert met de volle winst naar huis gaan.

De gebroeders Klaas en Peter de Graaf boekten beiden een verdienstelijke remise tegen de nummers 3 en 4 van de ranglijst.

Peter pakte na een leuke partij remise tegen Wim Muijs (nummer 3). In het middenspel koos Wim voor een aanval op de lange vleugel van Peter. Hierbij zag hij een niet meer te voorkomen schijfverlies over het hoofd, en was het voor Wim nog een hele klus om met schijf achterstand remise te halen. Mede door de aanval op de lange vleugel lukte dit nog wel.

Klaas de Graaf speelde tegen de andere Klaas (van Dijk) ook een verdienstelijke remise.
Na een echte klassieke opening brandde de strijd los. Maar wat Van Dijk ook probeerde, De Graaf speelde steeds de goede zetten en zo werd hier ook na ruim 4 uren strijd de vrede getekend.