De Jong wint topper

De Jong wint topper

Koploper Cor de Jong kwam tegen de nummer 2 Menko van Dijk als winnaar uit de strijd.
Na een spannende partij waarin Cor de druk opvoerde, na een ietwat riskante zet van Menko, plaatste hij een sluw offer, waarop Menko moest kiezen uit 2 mogelijkheden om nog remise te houden. De eerste mogelijkheid leek de makkelijkste want bij de andere mogelijkheid moest er flink gerekend worden.
Dus koos Menko voor de 1e optie. De regerend kampioen De Jong had echter een verrassing in petto en daar kwam Menko na een 7 tal zetten pas achter.

Cor had een mooie winst gevonden wat allemaal precies volgens zijn speelplan uitpakte. Hierdoor heeft Cor dan weer wat afstand genomen van zijn enig overgebleven concurrent.

Klaas van Dijk bleef toch wel enigszins verrassend op remise steken tegen Lammert Korlaar. Beide spelers zijn erg bekend met het klassieke spel en geen van beiden week dit keer hiervan af. Lammert maakte geen foutjes en boekte zo een fraaie remise tegen de man, die na jaren afwezigheid, speelt alsof hij nooit is weggeweest!

Anne Wouda en Peter de Graaf maakten er een leuke partij van. Toen Anne een centrum aanval inzette bleek de lange vleugel van Peter niet goed meer uit de voeten kon.
Anne nam zelfs bij een belangrijke keuze 40 minuten de tijd voor zijn volgende zet.
Maar werd uiteindelijk wel beloond met de overwinning.

Alexander van de Mheen blijft goed presteren. Afgelopen vrijdag bond hij Lennart Bolks aan de zegekar hierdoor blijft hij in de race om de derde plaats en is zo bezig aan een topseizoen.