Fraai gambiet Lennart Bolks

Fraai gambiet Lennart Bolks

Lennart Bolks verraste vrijdagavond Alexander van de Mheen met een fraai offertje. Daardoor kon Lennart de lange vleugel onder vuur nemen middels damdreigingen die niet meer waren te voorkomen. Enkele zetten later was er geen enkele goeie zet meer te vinden voor Alexander en hij gaf dan ook spoedig op.

Peter de Graaf leverde een fraaie prestatie door Lammert Korlaar met een nederlaag naar huis te sturen. Na een gelijk opgaande opening en middenspel had Peter er een onverwachte dreiging ingebracht die altijd tot schijfwinst zou leiden. Lammert dacht zich hier fraai uit te combineren door een gegeven dam op meerslag te zetten, maar hij vergiste zich jammerlijk want Peter sloeg met zijn dam naar een ander veld dan Lammert in gedachten had… het was meteen einde partij.

Lammert had juiste de laatste maand opvallende successen geboekt tegen de top drie maar daar trok Peter zich dus niks van aan!

Verder werden er geen partijen gespeeld. Vermeldenswaard is nog dat er sinds enkele weken een jongeman van 11 jaar uit Oekraïne, die tijdelijk op Eemdijk woont, damtraining volgt.

De spelers die oneven zijn leren met genoegen de vriendelijke Bogdan de fijne kneepjes van het damspel. Met een beetje kennis van de Engelse taal en google translate is er veel mogelijk!

De partij Bolks – Van de Mheen