Geen verrassingen in competitie

Geen verrassingen in competitie

Afgelopen vrijdag werden er 4 wedstrijden gespeeld voor de interne competitie en die eindigden allen in een overwinning voor spelers uit de top 4.

Cor de Jong zal zelden zo snel de punten hebben veroverd als afgelopen vrijdag tegen Lennart Bolks. De koffie was nog warm en de overwinning was al een feit. Lennart schoof te snel en liep in een niet al te moeilijke slagzet.

Gerhard de Graaf en Alexander van de Mheen deden wat langer over hun partij, maar hier konden toeschouwers al zien aankomen dat de overwinning voor de Graaf niet lang meer op zich liet wachten.

Alexander had zijn lange vleugel laten op sluiten. Hierdoor hield Gerhard met een drietal schijven vele schijven van Alex in bedwang, wat alleen met schijfverlies kon worden opgelost.

Gerhard hoefde alleen maar te zorgen dat Alexander zich er niet kon uitruilen en uiteindelijk moest Alexander dan toch een schijf achterstand incasseren. Opdat moment was het al dweilen met de kraan open , dus gaf hij op.

Menko van Dijk was onder weg naar de volle winst, hij had een schijf voorsprong genomen tegen Peter de Graaf, maar die dacht een zet te kunnen uitvoeren om de boel weer gelijk te trekken. De praktijk en de berekening bleken niet met elkaar te kloppen. Dus restte niks anders dan te stoppen.

De langste en laatste partij tussen Wim Muijs en Lammert Korlaar eindigde in een overwinning voor Wim. Na een combinatie in het middenspel kwam Muijs een schijf voor. Pas toen ging Korlaar er eens goed voor zitten, maar aan het eind van de avond sloeg de vermoeidheid bij beiden toe. Wim ging te snel naar dam veld waardoor Korlaar een verrassende remise combinatie miste… en Wim met de schrik vrij kwam