Gerhard de Graaf verslaat Oegandese dammer

Gerhard de Graaf verslaat Oegandese dammer

Dammer Gerhard de Graaf, dit seizoen nog niet veel gespeeld, zette bekwaam de altijd onberekenbare Jude Kasangaki aan de kant. De Oegandese dammer had een te riskante voorpost ingenomen die hij dacht te kunnen verdedigen. Omdat er na achterloop een dam dreigde bleek dat plan plots niet meer te kloppen .Met een schijf achterstand werd hij vervolgens vakkundig door Gerhard van het bord geschoven.

Alexander van de Mheen boekte een late winst tegen Peter de Graaf. Juist toen de omstanders dachten dat het op remise uit zou lopen toverde Alexander een verrassende tempozet op het bord waardoor Peter toch een schijf achter kwam en ook doorbraak naar dam niet meer kon voorkomen. Enkele zetten daarvoor miste Peter een kansrijke mogelijkheid om minimaal een remise te forceren.

René Runhaar en Lennart Bolks gingen tot het einde door voor de winst. Lennart had steeds een licht overwicht maar René wist toch steeds de juiste voortzettingen te vinden.

Zo werd in een 3 schijven en 1 dam voor beiden tot remise besloten.

De langste partij kwam op naam van Lammert Korlaar en Wim Muijs; samen goed voor een eeuw damervaring!! Lammert speelde dit keer een keertje geen klassieke opening en dat ging best wel goed.

In een gelijk opgaande strijd ontstond een middenspel van 10 tegen 10. Lammert speelde wellicht te angstig, want na enkele afruilen naar achteren stoomde Wim naar voren en bezette enkele cruciale velden. In het 6 om 6 eindspel werd Korlaar alsnog weggedrukt en bleek de eindspelkennis van Wim wat groter te zijn dan Lammert en pakte zo de volle winst.

Op de foto ter verduidelijking Gerhard en Jude