Klaas verslaat Klaas

Klaas verslaat Klaas

Op het damprogramma stond vrijdag onder andere de strijd tussen ‘’herintreder“ Klaas van Dijk en Klaas de Graaf.
Deze strijd ging lange tijd gelijk op en leek richting remise te gaan. De Graaf dacht in het latere middenspel een simpeler afruil te kunnen spelen.
Tot zijn schrik zag hij dat Van Dijk door middel van een 2 om 3 naar dam kon slaan. Van Dijk kon zelfs kiezen welk damveld hij naar toe wilde.
Hij koos de beste en de strijd was kort daarna gestreden.

Lammert Korlaar is momenteel de meest onberekenbare speler. Zo ziet hij alles en zo loopt hij tegen een blunder aan.
Tegen Wim Muijs, die een succesvolle hekstelling speelde wat uiteindelijk schijfwinst opleverde, dacht iedereen dat Lammert kon opgeven. Maar hij verraste Wim met een geniepige combinatie die hem een dam opleverde. Wim had weliswaar 3 schijven meer, maar er was weer van alles mogelijk. Toen dacht Lammert ik kan mijn dam wel missen ten gunste van 3 schijven , want de 5 om 5 die over zou blijven is eigenlijk wel gewonnen…
Hij had over het hoofd gezien dat Wim er eerst een schijf bij offerde en bij damafname er maar liefst 3 schijven bij mocht slaan. Hiermee kwam deze partij spectaculair ten einde.

Peter de Graaf liet zijn lange vleugel  tegen Alexander van de Mheen ietwat te gemakkelijk opsluiten, en dat speelde Alexander knap uit. Halverwege leverde dat eerst schijfwinst op en ondanks een ultieme poging kon Peter het tij niet meer keren.
Hij belandde nog wel in een overwichtseindspel voor Alexander, die echter geen krimp meer gaf en met de volle buit naar huis ging.