Knappe remise Peter de Graaf

Knappe remise Peter de Graaf

Afgelopen vrijdag boekte Peter de Graaf een knappe remise tegen Klaas van Dijk.
Na een gelijkwaardige opening waarin Peter alle dreigingen pareerde speelde Klaas een te gewaagde zet. Hij moest daarna alle zeilen bijzetten om niet te onder te gaan en dat lukte hem uiteindelijk toch nog. Peter pakte zo een dik verdiende remise.

Lennart Bolks kwam makkelijk aan de winst, zijn tegenstander Jude Kasangaki kwam niet opdagen en dan win je reglementair.

Koploper De Jong speelde remise tegen een sterk spelende Anne Wouda. Cor probeerde druk uit te oefenen op de lange vleugel van Anne maar die ruilde simpel af naar een 7 om 7 eindspel. Dit konden beiden niet tot winst brengen.

Alexander van de Mheen dacht good old Lammert Korlaar snel te verslaan, maar kwam van een koude kermis thuis toen hij in een vastloopvariant zelf niet meer iets goeds kon zetten. En zo ging Lammert met de punten naar huis.

Menko van Dijk boekte een overwinning op Klaas de Graaf. Een te volle lange vleugel van Klaas gaf Menko de ruimte om toe te slaan. Toen Menko ook nog een doorbraakcombinatie uitvoerde was ook hier de strijd gestreden!

Goede Vrijdag geen dammen.