Koplopers in evenwicht

Koplopers in evenwicht

Cor de Jong, de onbetwiste nummer 1 van de MTH Moore damcompetitie, mocht vrijdag aantreden tegen nummer 2 Menko van Dijk.
Menko gaf goed tegenstand en ondanks diverse pogingen van Cor kon de veelvoudig kampioen ditmaal geen winstvariant vinden. Menko hield de linies keurig gesloten en aan het einde van de avond werd een volkomen gelijkwaardige remise een feit.

De broederstrijd tussen Klaas en Peter de Graaf kende een spectaculair verloop.
In het middenspel veroverde Peter een schijf winst na een fraaie 3 om 4 combinatie, en leek de strijd gestreden. Toen Peter na zijn schijfwinst enkele te gewaagde zetten had gespeeld ging Klaas er nog eens goed voor zitten en dat werd beloond.

Peter zag geen andere oplossing meer dan een schijf te offeren. Er zaten diverse damdreigingen in voor Klaas vandaar zijn keuze. Enkele zetten later ging het zelfs helemaal fout, Klaas offerde 2 schijven en sloeg er 3 terug met doorbraak.
En zo gingen de punten naar Klaas en daar zag het halverwege niet naar uit.

Klaas van Dijk verraste Lammert Korlaar in het klassieke spel met een onvervalste coupe Raphaël! De insiders weten dan wel het type slagzet hier bedoeld wordt.
Klaas offerde 4 schijven en kreeg en 5 voor terug en bovendien ook nog een dam. Eens te meer het bewijs dat je dammen niet snel verleert!

Wellicht inspireert dit nog meer oud dammers om te komen kijken of om  zijn of haar krachten te komen meten ? Zoals bijvoorbeeld oud voorzitter Marten van de Groep? Tjitse Offinga om maar eens wat plaatselijke toppers van weleer te noemen.

De huidige voorzitter Wim Muijs, kwam tegen Anne Wouda de ambitieuze secretaris, niet meer verwacht, alsnog tot de volle winst. Na een gelijk opgaande strijd kwam Anne zelfs wat beter te staan richting eindspel. Maar tot zijn schrik liep hij in een geniepige slag zet die gelijk het einde betekende. Wim gaf Anne middels 2 schijven een dam die op slag kwam. Na de tempo zet moest de dam van Anne slaan en die sloeg Wim er vervolgens af inclusief 5 schijven.
hierdoor staat Wim op zijn vertrouwde derde plaats achter het eerder genoemde duo.