Koplopers in evenwicht

Koplopers in evenwicht

De topper tussen de nummers 1 en 2 Gerhard de Graaf en Cor de Jong is afgelopen vrijdag geëindigd in een puntendeling.

Hierdoor blijft Gerhard aan kop met een minimale voorsprong. Na een rustige klassieke opening ging Cor op avontuur om de winst te forceren, maar dat lukte helaas niet want Gerhard gaf geen krimp. Uiteindelijk kwam Gerhard het beste uit het middenspel, maar Cor redde zich fraai door een mooie meerslag combinatie te nemen.

De overgebleven stand was volkomen gelijkwaardig en dus kwamen ze remise overeen.

Menko van Dijk won na een gedegen partij tegen Levi Duyst. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht voor Duyst, maar slechts 1 verkeerde tempozet betekende het begin van het einde. Dat is wel aan Menko toevertrouwd.

Klaas de Graaf wist een keurige overwinning op Alexander van de Mheen te behalen. Na een misser van Alex in het middenspel combineerde Klaas naar dam en schijfwinst. Genoeg redenen om de partij te staken.

Lammert Korlaar speelde tot aan de 50e zet een sterke partij tegen Lennart Bolks. Beiden hadden een dam maar Lammert kon ook nog schijfwinst afdwingen. Tot vermaak van Bolks speelde Lammert de slechts denkbare zet… Bolks liet de dam van Korlaar ten koste van slechts 1 schijf slaan, om vervolgens zelf de dam en een schijf terug te slaan…

Ook hier gelijk einde partij.

De laatste partij tussen Wim Muijs en Anne Wouda werd in het middenspel door Wim via een combinatie beslist. Hij offerde 2x 1schijf en 1×2 schijven om vervolgens 3 schijven terug te slaan richting damveld. Ook hier staakte Anne de strijd en gingen de schijven weer in de doos.