Koplopers maken geen fouten

Koplopers maken geen fouten

Afgelopen vrijdag kwamen zowel de nummer 1 Cor de Jong  alsook de nummer 2 Menko van Dijk tot de volle winst.

Menko wist dat al binnen het uur te realiseren tegen René Runhaar.

Na een Hollandse opening dacht René brutaalweg een mooie voorpost in te nemen. Tot zijn schrik constateerde hij dat Menko een vijftal zetten later deze kon simpel oppeuzelen. Toen dat gebeurd was gaf hij, in een overigens kansloze situatie beland, maar gelijk op .

Cor de Jong trof in Anne Wouda een altijd voor de winst spelende tegenstander. Maar ook hier was voor Anne de inleiding tot zijn nederlaag een voorpost die niet goed meer verdedigbaar werd. Toen De Jong dat schijfvoordeel had genomen was ook hier de situatie dusdanig belabberd dat Wouda de handdoek in de ring gooide.

Lammert Korlaar won toch wel enigszins verrassend van Lennart Bolks. Toen na enkele uren spelen het eindspel begon deed Lennart de slechts denkbare zet die mogelijk was waardoor de partij in een verliespartij eindigde voor de gediplomeerde damarbiter. Bij elke andere zet was de remise een feit geweest.

Wim Muijs klom door een overwinning op Alexander van de Mheen naar de 3e plaats. Positioneel stond Wim halverwege ver opgedrongen en wist Alexander amper de juiste voortzettingen te vinden.

Middels een offertje dacht hij wat ruimte te kunnen krijgen maar dat offertje kon helemaal niet. Daar kwam hij helaas te laat achter, het leed was al geschied en Wim had vrije loop naar damveld en haalde zo de punten binnen.

De langste partij werd gespeeld door Klaas de Graaf en Levi Duijst. Het evenwicht bleef tot de laatste zet intact, en na best een leuke partij werd uiteindelijk de puntendeling gekoesterd.