Koplopers pakken beide volle winst

Koplopers pakken beide volle winst

De nummers 1 en 2 van de interne competitie Cor de Jong en Peter Frans Koops, gaan zo het er nu naar uitziet, strijden om de titel. De nummer 1 Cor de Jong won na een sterke partij van Alexander van de Mheen.

Alexander liet zijn lange vleugel opsluiten en ging daardoor verzwakt het middenspel in. Maar Cor ondervond toch behoorlijk tegenstand en moest diep rekenen voor de winst. Uiteindelijk moest Alexander een schijf verlies toestaan en speelde Cor beheerst de partij uit. De Nummer 2 van de ranglijst Peter Frans Koops (met minimale achterstand op de koploper) Trof de nog immer niet op zijn oude niveau spelende Wim Muijs aan. Beiden spelers houden van afwijkende openingen, zoals ook vrijdag weer gebeurde. Wim had echter een te gewaagde voorpost genomen.

Deze werd uiteindelijk door Peter Frans opgepeuzeld. Daarna nam Peter Frans een 3 om 2 doorbraak  en was slechts 1 veld verwijderd van dam . Een ieder dacht dit is zo gespeeld, maar Wim knokte voor wat hij waard was. Telkens mocht Koops namelijk geen dam halen , en moest hij attent blijven op zetjes . Uiteindelijk  duurde de wedstrijd tot middernacht voordat Muijs capituleerde.

De nummer 3 van de ranglijst, Menko van Dijk, had op dat moment al lang de winst binnen tegen Lennart Bolks, die ook erg wisselvallig is in zijn spel. Dit keer liet hij zich verrassen door een niet al te diepe combinatie waardoor hij een schijf achter kwam. Dit voordeel gaf Menko niet meer uit handen en staat daardoor stevig op de 3e plaats.

Lammert Korlaar boekte een reglementaire overwinning op René Runhaar en ging zodoende zonder de schijven aan te raken met de volle winst naar huis.

Nog even terugkomende het diagram van vorige week. Vermeld was dat Koops een winnende 6 om 4 kon pakken…

Maar na uitvoering van deze zet had zwart toch voldoende compensatie voor remise! Hij kon namelijk via de rechtervleugel zo door lopen naar dam. Dit kan wit dan weer voorkomen door 2x 1 schijf te offeren, waarna de overgebleven 4 om 4 remise is.

Het blijft dus rekenen en vooruitdenken!