Lammert Korlaar dicht bij nieuwe stunt

Lammert Korlaar dicht bij nieuwe stunt

Dammer Lammert Korlaar trad vrijdag aan tegen Menko van Dijk, de nummer 2 van de ranglijst. Menko had iets te veel risico genomen in het middenspel en dacht middels een tijdelijk offer direct verlies te voorkomen.

Wat hij niet zag was dat Lammert op 3 manieren kon combineren. Een daarvan had zeker tot winst geleid! Maar Lammert koos voor de minst voor de hand liggende damdoorbraak, waardoor Menko nog kansen had om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

Lammert raakte daarna de kluts kwijt en liep een 15 tal zetten later in een meerslag waardoor hij zelfs verloor. Menko kon opgelucht de damzaal verlaten.

Nummer 1 Cor de Jong had inmiddels een makkelijke avond achter de rug. Nummer 3 van de ranglijst Wim Muijs was er met het hoofd niet bij en leed een snelle nederlaag, zijn eerste dit seizoen tegen de regerend kampioen. De eerdere partijen wist hij nog wel op remise te houden.

Dan werd er ook nog een heuse broederstrijd gespeeld tussen Peter en Klaas de Graaf. Er werd net als de vorige edities van alles berekend en bedacht, maar beiden speelden een foutloze partij en zo werd na 4 uur strijd tot remise besloten.

Ook remise werd overeengekomen tussen Alexander van de Mheen en de goedlachse Afrikaan Jude Kasangaki. Dit was wel een partij om van te smullen. Beide spelers wilden vooralsnog niks afruilen en schoven elkaar letterlijk vast, zodat er op het einde van het middenspel

bijna geen zetten overbleven. Uiteindelijk werd de muur doorbroken en vlogen de schijven letterlijk door de lucht. Beide spelers konden met de puntendeling leven.