Lammert Korlaar verrast kampioen

Lammert Korlaar verrast kampioen

Good old Lammert Korlaar stuntte afgelopen vrijdag door veelvoudig kampioen Cor de Jong op remise te houden.
Na afloop bleek zelfs dat Lammert de winst mistte. Dit werd door Cor zelf tijdens de analyse, onder toeziend oog van oud dammer Klaas van Dijk, aangegeven.
Het mocht de pret bij Lammert niet drukken een remise tegen Cor was al een topprestatie.

Na een gelijk opgaande opening deed Lammert steeds de beste zetten en moest Cor met lede ogen toezien dat Korlaar beter kwam te staan in het late middenspel.

Lammert offerde een schijf en had vrije doortocht naar dam. Hij wachtte toen 1 zet te lang met damhalen en daardoor kon Cor alsnog de remise pakken. Als Lammert gelijk dam had gehaald was de sensatie waarschijnlijk compleet geweest.

Menko van Dijk had een makkelijke avond tegen Alexander van de Mheen. Een simpele 2 om 2 doorbraak betekende al een vroege beslissing en kon Alexander niet nogmaals stunten tegen een sterke tegenstander.

Lennart Bolks speelde een gelijk opgaande strijd tegen Klaas de Graaf maar in het eindspel sloeg Klaas geheel onverwacht toch toe. Na wederzijdse damdoorbraak had Klaas een schijfje meer dan Lennart ( 3 plus dam tegen 2 plus dam),

Normaliter is de remise dan nog wel binnen bereik. Lennart zag helaas te laat de valstrik van Klaas en kon alsnog direct opgeven.

De top 3 na ronde 9 :

  1. Cor de Jong                  172,50
  2. Menko van Dijk            144,00
  3. Peter de Graaf              126,00