Lennart Bolks zorgt voor teamwinst

Lennart Bolks zorgt voor teamwinst

Niet vrijdag maar zaterdagmiddag viel er een grote verrassing te noteren.
Invaller Lennart Bolks zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat het gecombineerde team Gooi en Eemland 1  uit Nijmegen terugkeerde met de kleinst mogelijke overwinning (7-9). Dit team bestaande uit de helft spelers uit Baarn en omstreken en de andere helft uit Bunschoter dammers staat verrassenderwijs fier aan kop in de 1e klasse C landelijk.

Er wordt gespeeld met 8 tallen en bij de stand 7-7 moesten er nog 2 punten verdeeld worden bij de partij van Lennart Bolks.

De hele partij stond Bolks, wiens tegenstander meer dan 200 punten hogere rating heeft dan Lennart, onder flinke druk. Lennart bleef koel en toen zijn tegenstander, die te veel tijd had gebruikt, foutjes maakte nam Lennart het initiatief over.

Hij kwam in een overmachtseindspel terecht.  Dit werd tot grote vreugde van zijn teamgenoten fraai in winst omgezet!  Van de overige plaatsgenoten wist Gerhard de volle winst te behalen, Wim Muijs hield het op remise en Anne Wouda moest een nederlaag incasseren (weliswaar tegen de sterkste Nijmegenaar).

Vrijdag werden er slechts een drietal partijen voor de onderlinge gespeeld. Lammert Korlaar en Levi Duijst hielden elkaar na een leuke partij op remise. Over en weer werden steeds de juiste zetten gevonden, dus was dit de juiste uitslag.

Cor de Jong en Wim Muijs mochten alweer voor de 3e keer tegen elkaar uitkomen. Ook deze partij wist Wim, net als de vorige twee keer Cor op remise te houden. Het werd zeker geen saaie partij waarin Cor een voorpost nam en Wim koos voor omsingeling. Toen beiden nog 7 schijven op het bord hadden staan was er voor beiden niks meer te halen en werd tot een puntendeling besloten.

Alexander van de Mheen en Anne Wouda speelden een prachtige partij met veel dreigingen aan weerszijden. Uiteindelijk moest Alexander kiezen voor wederzijdse doorbraak naar dam. Anne had toen een verrassing in petto en combineerde naar een 2e dam .

Dit was voor Alexander niet meer te redden en ondanks enkele pogingen moest hij de strijd opgeven.