Opnieuw overwinning Klaas van Dijk

Opnieuw overwinning Klaas van Dijk

Klaas van Dijk maakt momenteel een indrukwekkende comeback in de damcompetitie.

Zijn 1e partij speelde hij nog remise en daarna scoorde hij 3 overwinningen op een rij. Deze keer werd Peter de Graaf het slachtoffer van zijn dadendrang.
Na een klassieke opening ging de strijd lang gelijk op, maar ergens in het late middenspel heeft Peter toch iets te veel risico genomen. En dat strafte Klaas knap af.

Menko van Dijk de nummer 2 boekte een kostbare overwinning op Wim Muijs de nummer 3 van de ranglijst. Via een offer had Wim de korte vleugel van Menko opgesloten.
Hij wachtte helaas 1 zetje  te lang om het offer weer terug te halen middels een 1 om 2. Tot zijn schrik zag hij dat Menko een 3 om 3 kon nemen en de schijf voorsprong geen gevaar meer liep.

Dit voordeel was aan Menko wel besteed en hij blijft door deze overwinning stevig op de 2 e plaats staan.

Alexander van de Mheen is aan een sterke reeks bezig. Hij versloeg ditmaal Klaas de Graaf in een partij die lang symmetrisch was, maar uiteindelijk werd zijn aanvalslust toch beloond waardoor hij nu zelfs net op de 3e plaats is terechtgekomen .

Aandachtig toeschouwer was deze avond Bart Bos die een paar trainings uurtjes met Lammert Korlaar speelde, en mogelijk gaat toetreden tot bespeler van de 100 velden.