Richting einde seizoen

Richting einde seizoen

Omdat na overleg is besloten vrijdag na Hemelvaartsdag niet in actie te komen gaan vrijdag 12 mei de play-offs van start.
Dat betekent de laatste drie ronden nummer 1 tegen nummer 2, 3 tegen 4 enzovoorts.
Voor Cor de Jong een laatste kans om koploper Gerhard de Graaf nog in te halen, hij zal dan wel 2 keer de winst moeten pakken.

Afgelopen vrijdag werden er 3 wedstrijden gespeeld. Gerhard de Graaf kwam niet in actie en Cor de Jong versloeg Lammert Korlaar met een listige damzet waardoor de partij een vroeg einde kende.

Ook de partij tussen Alexander van de Mheen en Klaas de Graaf kende een vlot verloop. Alexander had Klaas in de hele hekstelling kunnen krijgen en buitte dat voordeel goed uit. Klaas moest met lede ogen toezien dat er geen eer meer viel te halen.
En na onontkoombaar schijfverlies en dreiging van combinaties gaf hij dan ook sportief op.

De derde partij was de langste partij. Anne Wouda en Wim Muijs maakten er een lekkere ingewikkelde strijd van. Na 2 uren spelen hadden beiden zelfs nog 17 schijven, meestal zit dat rond de 10 a 12 schijven. Toen begonnen de onvermijdelijke afruilen en ging de strijd gelijk op naar het einde.
Wim had remise aangeboden, maar bij een aanbod is het officieel verplicht om dan eerst een zet te doen. En toen sloeg het noodlot toe voor Wim hij dacht een afruil te doen, maar Anne kon anders slaan dan Wim voor ogen had, en deze blooper kostte Wim gelijk de partij.