Rustige damavond

Rustige damavond

Afgelopen vrijdag werden er slechts 3 wedstrijden gespeeld voor de onderlinge Moore MTH competitie.

Lange tijd leek het dat Lammert Korlaar voor een verrassing zou zorgen door remise te scoren tegen Cor de Jong. In het eindspel taxeerde Lammert een drie om drie van Cor echter verkeerd in.

En dan is de veelvoudig kampioen er natuurlijk als de kippen bij om de volle winst te pakken, aldus geschiedde dan ook. Concurrent Gerhard de Graaf kwam niet in actie en heeft slechts een marginale voorsprong op de Jong. Spanning alom dus bij de titelrace.

Anne Wouda en Alexander van de Mheen maakten er een mooie partij van. De wat hoger geklasseerde Anne kon geen winstgang vinden tegen een gemotiveerde Alexander en zo eindigde de strijd uiteindelijk in remise.

Lennart Bolks liet zich tegen Wim Muijs in het centrum gewillig opsluiten en de nederlaag leek een kwestie van tijd, met veel verplichte zetten voor Bolks. Maar dammen blijft opletten tot de laatste zet, want Bolks had er nog een zeer verraderlijk zetje ingebouwd, jammer voor hem speelde Wim niet de foutieve zet waardoor enkele zetten later hij zelf verrast werd door een combinatie!
De partij was toen ook gelijk uit.