Rustige damavond

Rustige damavond

Wegens diverse omstandigheden werden er slechts 2 wedstrijden gespeeld.

Lammert Korlaar, de huidige koploper, kreeg een reglementaire overwinning doordat veelvoudig kampioen Cor de Jong zich had vergeten af te melden.

Cor zal die punten natuurlijk wel weer inhalen, maar toch jammer.

Menko van Dijk speelde tegen Klaas de Graaf een Rozenburg opening. Voor Menko bekende theorie maar voor Klaas onbekend terrein zo bleek al vroeg in de avond.

Klaas, normaal kiezend voor de  klassieke opening, ging in op de Rozenburg opening van Menko, maar speelde niet de juiste zetten om de strijd aan te gaan.

Na een 20 tal zetten liep hij dan ook tegen een damcombinatie aan en kon gelijk opgeven. Hij zal waarschijnlijk komende week weer voor de klassieke Hollandse opening kiezen .

Peter de Graaf mocht aantreden tegen Wim Muijs. Ook hier probeerde Wim Peter te verleiden tot een Rozenburg opening  Na een vijftiental zetten koos Wim zelf voor de afruil omdat het te riskant werd om de Rozenburg voort te zetten.

Het centrum werd door Peter aan Wim overgelaten . Een verkeerde inschatting zo bleek later .Materieel bleef het lang gelijk opgaand, maar positioneel werd Peter langzaam weggedrukt.

Bij een  een 7 om 7 eindspel hielden 2 zwarte schijven van Wim 4 witte randschijven van Peter in bedwang en dat betekende dat Peter als eerste schijven moest offeren en uiteindelijk de strijd maar opgaf.