Snelle beslissingen

Snelle beslissingen

Vrijdagavond waren er 3 van de 4 partijen binnen 25 zetten al uitgespeeld.

In de topper tussen Cor de Jong en Menko van Dijk besliste Cor in het open klassieke spel al rap de partij nadat Menko een combinatie over het hoofd zag. Na uitvoering hiervan was de strijd gelijk gespeeld en had de regerend kampioen De Jong snel de buit binnen.

Omdat Gerhard de Graaf ook de volle winst scoorde tegen Lennart Bolks, zal de strijd waarschijnlijk tussen Cor en Gerhard gaan. Beiden hebben nagenoeg het zelfde punten aantal. Ook deze partij was snel beslist. Gerhard had er een bekende kaatsingzet voor nodig om Lennart, ook al binnen de 25 zetten, tot overgave te dwingen.

De derde vlotte partij werd gespeeld door Alexander van de Mheen en Wim Muijs. Alexander koos voor een ingewikkeld opening met onbekende afloop. Maar helaas voor hem kon hij na een 15 tal zetten de dreigingen van Wim niet meer voorkomen. Na een ware slagwisseling, er gingen wel 12 schijven van bord, bleek dat Wim er 2 meer overhield dan Alexander, die vervolgens sportief opgaf.

Toch werd er ook nog een lange partij gespeeld tussen Lammert Korlaar en Peter de Graaf. De amusementswaarde was erg hoog. De partij golfde heen en weer, er waren winstkansen voor beide liefhebbers. Dan weer was het Peter die voordeel niet benutte en dan deed Lammert hetzelfde…

Uiteindelijk kon Lammert de winst binnenhalen, maar dat had Peter eigenlijk weer aan zichzelf te danken, door in het eindspel enkele verkeerde keuzes maakte. Lammert besliste de strijd na een overmachtseindspel, en mistte eerder een simpele winstgang door een offertje te spelen, maar het kwam voor hem toch nog goed.