Spannende Super Friday

Spannende Super Friday

Afgelopen vrijdag speelden de nummers 1 tot en met 4 tegen elkaar voor de onderlinge competitie. De huidige nummer 1, Gerhard de Graaf, trad aan tegen nummer 3, Menko van Dijk. En nummer 2, de regerend kampioen Cor de Jong, trad aan tegen de nummer 4 Wim Muijs.

Gerhard en Menko gingen beiden voor de volle winst en zo ontstond een spannende strijd waarbij over en weer de nodige risico’s werden genomen. Beiden zaten af en toe dicht bij de winst maar telkens wist de tegenpartij dat fraai te pareren. Uiteindelijk kwamen beiden tot een remise akkoord. Cor de Jong profiteerde optimaal door een winstpartij tegen Wim Muijs. Cor kwam sterker uit de opening doordat Wim wat te veel risico’s had genomen. De linkervleugel van Wim was dusdanig verzwakt dat het niet lang meer leek te duren. Maar Cor zette de aanval niet helemaal door waardoor ook Wim weer terug kon komen. Echter na een foutieve afruil van Wim dreigde Cor met schijfwinst en dat betekende gelijk het einde van de partij.

Alexander van de Mheen en Lammert Korlaar deelde de punten. Na een mooie strijd had Alexander in het eindspel wel voordeel maar Lammert vond steeds de juiste zetten en liep niet in door Alexander opgezette valstrikjes. En net als de voetbalderby was dit een terechte uitslag. Levi Duyst was ook weer van de partij. Na een drukke studieperiode, die hij succesvol afrondde mocht hij het opnemen tegen Klaas de Graaf. Klaas volgt damtrainingen en dat is aan zijn spel terug te zien. Hij hield de rijen goed gesloten en omdat ook Levi foutloos speelde werd hier na bijna 4 uur strijd tot remise besloten.

Lennart Bolks boekte een reguliere overwinning op Peter de Graaf. Na een gelijkgaande opening liep Peter in een bekend slagzetje wat hem schijf verlies opleverde. Maar het duurde nog vrij lang voordat hij zich overgaf. Hij wist zelfs nog een dam te halen! Die had Lennart in het eindspel ook behaald en inmiddels 2 schijven meer. Toen Lennart nog meer dammen haalde was het een verloren missie voor Peter, en gaf hij sportief op.