Spanning stijgt

Spanning stijgt

Omdat Gerhard de Graaf, de nummer 1, vrijdag niet kon spelen mocht Cor de Jong, de nummer 2, aantreden tegen Menko van Dijk de nummer 3.

Cor moest winnen en deed dat uiteindelijk ook maar het ging zeker niet van een leien dak.
Na een omsingelingspoging van Menko bleef het materieel lang in evenwicht. In het eindspel hadden beiden 4 schijven en 1 dam, maar Cor had al snel een tweede dam. Dit voordeel is aan Cor wel besteed  en hij zette dit voordeel uiteindelijk om in de volle buit.

Klaas de Graaf, bezig aan een sterk seizoen, revancheerde zich van vorige week tegen Alexander van de Mheen. Alexander speelde te opportunistisch op de aanval maar vergat daarbij zijn verdediging.
Klaas snoepte rap een schijfje af en eiste daarna snel ook de partij op.

Lennart Bolks deed tegen Lammert Korlaar eigenlijk zichzelf de das om. Na een zwakke opening verloor hij in het middenspel een schijf. In een alles of niets poging om het tij te keren nam hij extra risico’s, waarvan Lammert profiteerde door er een verrassende meerslagcombinatie in te brengen. Hierna kon Lennart de strijd meteen staken.

Anne Wouda versloeg Peter de Graaf en revancheerde zich hiermee van hun vorige ontmoeting. Dit keer nam Anne geen risico’s en zette zijn aanvallende partij keurig om in winst .

Na Hemelvaartsdag is er geen competitie; vrijdag voor Pinksteren kan de beslissing vallen, wordt het Gerhard de Graaf ? of toch Cor de Jong ? Of wordt het op de laatste speelronde beslist?