Titelkandidaten laten geen steken vallen

Titelkandidaten laten geen steken vallen

De nummers 1 en 2 van de MTH Moore damcompetitie, Cor de Jong en Menko van Dijk, maakten afgelopen week geen misstappen.
Cor de Jong speelde tegen de taai weerstand biedende Alexander van de Mheen een solide partij. Ondanks materieel evenwicht kon Alexander geen weerstand bieden aan een beslissende doorbraak van Cor richting damveld.
Het eindspel: dam en 6 schijven tegen 8 schijven wikkelde Cor vervolgens bekwaam af naar winst. Nummer 2 Menko van Dijk wist de wellicht ietwat te snel spelende Lennart Bolks te verschalken. Ook hier was het materieel tot laat in evenwicht.
Maar Menko had er dusdanig veel dreigingen ingebracht dat Lennart wel moest bezwijken. Aldus gebeurde het ook en was de partij snel afgelopen.

Lammert Korlaar won toch wel enigszins verrassend van runner up Klaas de Graaf. Het missen van de lichte combinatie door Klaas werd hem gelijk fataal.

Anne Wouda dacht zijn zaakjes goed op orde te hebben tegen Klaas van Dijk. Dat hield in een niet klassieke stand bereiken (daar is Klaas namelijk sterk in) om zo proberen Klaas te verrassen. Helaas liep Anne in en door Klaas opgezette doorbraakzet en ging de winst naar Klaas.

De laatste partij tussen Wim Muijs en Peter de Graaf was er eentje waar volop strijd werd geleverd. Klaas koos voor de omsingeling en Wim dus het voor centrumbezetting. Door in het eindspel 2 tempo zetten om te wisselen miste Peter de remise. Nu kon Wim alsnog de volle winst grijpen!