Topper in evenwicht

Topper in evenwicht

De onderlinge strijd tussen de nummers 1 en 2 van de MTH Moore damcompetitie,  Gerhard de Graaf en Cor de Jong, eindigde na een marathonpartij van liefst 4,5 uur in een terechte remise.

Gerhard speelde een zelfbedachte opening waardoor er al snel een spannende stand op bord kwam. Beide spelers waren op hun hoede, en na wat afruiltjes ontstond er een bijna symmetrische stand op het bord.
Er volgden enkele spannende gewaagde zetten om wat te forceren, maar ze zijn momenteel goed aan elkaar gewaagd. Dat bleek ook nog eens door de computeranalyse in te schakelen. Hieruit bleek dat geen van beiden winst hadden gemist.
Dit belooft nog een spannende titelstrijd te worden.

Nummer 3 van de ranglijst, Menko van Dijk, speelde een gedegen wedstrijd tegen Lennart Bolks, die zich zeker niet afzijdig hield, want Lennart koos voor een moeilijke variant. Na wat dappere pogingen bleek hij toch te veel risico’s te hebben genomen waardoor Menko eerst een schijfwinst pakte en daarna dit voordeel kundig in winst omzette.

Peter de Graaf zorgde voor een mooie overwinning op Lammert Korlaar. Lammert koos voor een foutieve opbouw in de opening en dat strafte Peter mooi af, door de aanval in te zetten op de lange vleugel van Lammert. Die dacht nog door een tijdelijk offer kansen te hebben, maar Peter had een plakker in de stand gebracht die hem doorgang naar dam opleverde. Deze schade kon Lammert niet meer repareren waardoor Peter met de volle winst op zak naar huis keerde.