Toppers onbeslist

Toppers onbeslist

De strijd om de MTJ Moore dambokaal lijkt nu al beslist.

De nummer 1  Cor de jong  verdedigde zijn koppositie tegen  de nr 2 Menko van Dijk met verve.
Na een snelle opening werden de schijven er al snel afgeruild. Want Cor hoefde niks te forceren, gezien zijn ruime voorsprong, en Menko kon niks forceren zodat deze strijd in remise eindigde.

De strijd tussen de nr 3 Wim Muijs en nr 4 Klaas van Dijk werd een spannende pot waarin Klaas toch in zijn geliefde klassieke spel terecht kwam.
Wim moest heel zuiver spelen om niet ten onder te gaan. Klaas probeerde nog van alles, maar zoals na afloop tijdens de analyse ook bleek, winst zat er net niet in. Ook deze partij eindigde dus in remise maar hier ging wel de nodige strijd aan vooraf.

De partij tussen Lammert Korlaar en Klaas de Graaf golfde op en neer. In het middenspel had Korlaar een winnende afruil kunnen nemen, omdat hij met succes een korte vleugelopsluiting had genomen en daarna met 3 witte schijven alleen maar 2 zwarte schijven tegen moest houden. De zet die hij toen echter speelde (hij kroop achter een zwarte schijf) werd door Klaas ook niet juist ingeschat. Hij had een winnende 3 om 4 combinatie kunnen uitvoeren…
Maar ook helaas niet gezien. Enkele zetten later werd remise overeengekomen. Deze partij had dus eigenlijk niet in remise hoeven te eindigen.

De laatste partij kende ook een sensationeel einde. Lennart Bolks en Peter de Graaf hielden elkaar tot de 40e zet keurig in evenwicht. Toen offerde Peter geheel onnodig een schijf waarna beiden konden doorlopen naar dam, maar Peter moest echter nogmaals een schijf offeren. En was nog zeker niet op damveld. Peter wist toch in een eindspel terecht te komen van een dam en een schijf tegen een dam en drie schijven. Zeker nog wel kansrijk om remise te forceren.
Maar Lennart had een verraderlijke meerslag valstrik opgezet waar Klaas inliep. Het eindspel klopte hierna precies voor Lennart die voldaan de volle winst mee naar huis nam!