Unieke kloknederlaag

Unieke kloknederlaag

De penningmeester van de plaatselijke damclub leed vrijdagavond voor het eerst in zijn al meer dan 50 jarige (!) carrière een kloknederlaag.

Tegen de nummer 3 van de ranglijst Menko van Dijk vergat hij in het eindspel tijdig een zet te doen waardoor hij een nederlaag aan zijn broek kreeg.

Iedere speler krijgt 1 uur en 20 minuten voor zijn partij en iedere zet levert weer 1 minuut extra bedenktijd op. In het eindspel wil het nog wel eens voorkomen dat aller tijd bijna verstreken is. Dat betekent dat je vaak maar 1 minuut tijd hebt om een zet te doen, om daarna weer een minuut er bij te krijgen. Zo ging het ook vrijdag maar Lammert vergat vervolgens te zetten binnen die minuut en dan verlies je op de klok om het in damtermen te benoemen. Menko gaf na afloop aan dat het nog een zware klus had geworden om zijn stand in winst om te zetten. En kon opgelucht naar huis keren.

Cor de Jong won na een sterke partij tegen Anne Wouda. Beiden speelden de eerste 20 zetten in rap tempo, waarna het echte rekenwerk begon. Uiteindelijk gaf ook de ervaring van Cor de doorslag. Hij wachtte rustig af op een positioneel foutje en sloeg daarna toe.

Gerhard de Graaf wist van de nummer 4  op de ranglijst Wim Muijs te winnen. Hij sloeg toe nadat Wim onnodig risico nam op de lange vleugel. Nadat Gerhard schijfwinst forceerde viel er voor Wim geen eer meer te halen.

Zo pakte de top drie de volle winst en blijven daardoor in elkaars spoor.