Van Dijk loopt tegen 1e nederlaag aan

Van Dijk loopt tegen 1e nederlaag aan

Vrijdagavond moest de ‘’herintreder’’ Klaas van Dijk dan toch zijn eerste nederlaag incasseren. In een klassiek spel tegen Wim Muijs liet hij zich verrassen door een bekende combinatie in het klassieke spel, waardoor hij een schijf achter kwam. Klaas probeerde nog wel wat terug te doen maar Wim speelde geroutineerd de partij uit en mocht Klaas als eerste een nederlaag toebrengen.

Regerend kampioen en koploper Cor de Jong had al snel de punten binnen tegen Peter de Graaf. Na het middenspel combineerde Cor er op los en kon Peter gelijk opgeven. Hierna werd door Cor aan Peter de nodige kennis overgedragen door analyses te spelen, daar maakte Peter dankbaar gebruik van.

De derde en laatste partij deze avond werd gespeeld door Lennart Bolks en Lammert Korlaar. Hier had Lennart halverwege de avond een hele leuke dreiging in de stelling gebracht. Lammert kon kiezen tussen schijfachterstand of een 1 om 2 nemen! Dit bood Lennart dan de mogelijkheid om gelijk een 1 om 3 te nemen.
Korlaar koos voor de laatste variant, maar zag in dat er hierna geen eer meer te behalen viel. Na enkele zetten later gaf hij dan ook op.