Van Dijk pakt fraaie remise tegen koploper

Van Dijk pakt fraaie remise tegen koploper

Klaas van Dijk bracht afgelopen vrijdag titelverdediger dammen Cor de Jong tot wankelen. Na een spannende strijd waarin beiden voor de winst gingen zag Cor een meerslagzetje over het hoofd waardoor Klaas op dam kwam. De sensatie hing in de lucht maar Cor wist toch nog een remise uit het vuur te slepen.
Een resultaat waar Klaas natuurlijk best trots op mag wezen!

De nummer 2 van de ranglijst Menko van Dijk pakte wel de volle winst. Tegenstander Klaas de Graaf hield lang de boel in evenwicht maar aan het eind van het middenspel zag Klaas een geniepige 3 om 4 over het hoofd en stond gelijk verloren. Menko staat slechts met enkele punten achterstand stevig op de 2e plaats.

Alexander van de Mheen had een moeilijke avond tegen Peter de Graaf. Laatstgenoemde koos voor een omsingelingsstrategie waar Alexander eerst moeite mee had, maar hij nam richting het eindspel zelf de regie weer in handen en zette de partij om in winst.

In de partij tussen Wim Muijs en Lammert Korlaar werden er weinig stenen van het bord geruild in de opening. Lammert liet zich echter meegaan in een voor hem vreemde opening, en belandde in onbekend terrein. Wim wist daar wel raad mee en na een dreiging van 1 om 2 moest Lammert verplicht dichtschuiven. Hierna vlogen de schijven van bord, Wim had er na de uitvoering van een slagzet in totaal 6 gegeven en 9 teruggeslagen, bovendien met 2 stenen vlak bij dam! Terecht staakte Lammert de strijd.

Van Dijk (l) en De Jong (r)