VEEL STRIJD EN VERRASSINGEN BIJ DE DAMMERS

VEEL STRIJD EN VERRASSINGEN BIJ DE DAMMERS

Afgelopen week werd er weer ouderwets geknokt voor de punten in de onderlinge damcompetitie .

Lammert Korlaar zorgde zowaar voor een stunt door Cor de Jong op remise te houden. Lammert en Cor speelden een klassieke opening en Cor ging volop ten aanval.
Maar naarmate de tijd verstreek werd de stand steeds ‘’dunner’’ en Lammert hield zeer verrassend stand. Na ruim een jaar zonder echte partijen is het ook voor Cor weer zaak om in vorm te komen !

Klaas de Graaf , weer terug achter het dambord, is het spelletje zeker niet verleerd. Het geheim zit wellicht in de vele tweekampen die hij thuis tegen zijn broer Peter heeft gespeeld. Vrijdag hield hij fraai stand tegen secretaris Anne Wouda.

Laatstgenoemde heeft inmiddels al diverse keren in het 1e tiental landelijk meegespeeld, maar kon geen winstgang vinden. Klaas doorzag verschillende door Anne opgezette valstrikken en de remise was dan ook verdiend.

Wim Muijs en Peter Frans Koops toverden een fraaie opening op het bord, waarin beiden afweken van de gangbare theorie. Toen er toch wat schijven verdwenen van het bord had Wim het centrum onder controle en bovendien had Peter Frans een verzwakte korte vleugel .

Maar de oud politicus is altijd vindingrijk en wist toch de escape naar remise te vinden.

Oegandees Jude Kasangaki en Alexander van de Mheen speelden een partij waarin het voordeel tussen beiden op en neer golfde. Alexander ging brutaal ten aanval maar het was Jude die door een listig zetje doorbrak richting dam veld .

Alexander had wel een schijf voorsprong, maar het pleit leek beslecht. Echter de goedlachse Afrikaan offerde nog een schijf extra voordat hij dam haalde. Hij had niet gezien dat Alexander daardoor nu nog remise kon forceren.

Na 4 remises afgelopen vrijdagavond  viel er toch nog een winstpartij te noteren. Menko van Dijk versloeg Peter de Graaf na een boeiende strijd waarin het lang gelijk opging. Na een combinatie kwam Menko een schijf voor maar Peter stond zeker niet kansloos.
Hij probeerde nog van alles maar Menko was scherp vrijdag en pakte de volle buit.