Volop strijd

Volop strijd

Afgelopen vrijdag werden er 3 mooie partijen gespeeld voor de onderlinge MTH Moore damcompetitie.

Regerend en veelvoudig kampioen Cor de Jong moest in zijn eerste partij van het nieuwe seizoen gelijk aan de bak.
Nummer 3 van vorig jaar, Menko van Dijk, was namelijk zijn tegenstander.
Na een snelle opening en veel schijven eraf leek het eindspel richting remise te lopen, Menko plaatste een offer en dacht dat remise binnen bereik was.
Cor offerde verrassend terug en na zijn volgende zet kon Menko geen goede zet meer doen en gaf dan ook, enigszins verrast, de strijd op.

Wim Muijs mocht aantreden tegen Jude Kasangaki. Deze vriendelijke Oegandees woont en werkt inmiddels al weer 5 jaar in Bussum, en gaat dit jaar weer meedoen in de onderlinge van Bunschoten.
Hij is erg goed in het eindspel, dat ondervond Wim vrijdag ook. Want na een schijf achterstand knokte hij zich naar een 3 om 1 tegen een 1 om 1 dammen eindspel. Wim dacht dat dit voordeel genoeg moest zijn voor de winst. Maar Jude liet Wim niet over de tric-trac lijn komen en kwam in een stand terecht van herhaling van zetten.
En zo eindigde deze partij in remise.

Lammert Korlaar liet Alexander van de Mheen ontsnappen aan een nederlaag. Eerst stond Korlaar iets minder maar na het middenspel kwam hij feitelijk gewonnen te staan.
Het eindspel ging hij veel te voorzichtig in en Alexander rook zijn kans op remise. Toen Lammert een foutieve tempozet speelde was Alexander er dan ook als de kippen bij om remise te pakken.