Vuurwerk in onderlinge competitie

Vuurwerk in onderlinge competitie

Vrijdag speelden Lammert Korlaar en Peter de Graaf een geweldige mooie partij waarin van alles gebeurde.

Na een gelijk opgaande klassieke opening werd de lange vleugel van Lammert door Peter opgesloten. Dat bood kansen voor Peter. Naarmate de tijd vorderde moest Peter ook steeds zetten om de opgesloten stand intact te blijven houden. Lammert speelde de vreemdste zetten maar gaf niet op.

Toen Peter ook nog eens een winnende combinatie van 4 om 4 over het hoofd zag kwamen er geheel onverwacht ineens mogelijkheden voor Lammert. In het beginnende eindspel had Peter een verplichte afruil als enige mogelijkheid. Tot zijn schrik zag hij dat er een 1 om 2 doorbraak dreigde voor Lammert, erger nog dat was niet meer te voorkomen .

Peter gaf sportief op met de opmerking; een nederlaag kan soms ook een mooie partij geweest zijn!

Cor de Jong trof vrijdag de soms onberekenbare Alexander van de Mheen, dus onderschatten was er niet bij voor de titelgrossier. Na een rustige opening breidde Cor er menig slagzet in en zag Alexander door de bomen het ‘dambos niet meer’.

Na een offer van Cor stonden alle schijven van Alexander aan de rechter kant van het bord, en kon hij dammen gaan halen. Ook hier was de strijd gestreden.

Wim Muijs wist verdiend Lennart Bolks te verslaan, al ging dat niet makkelijk. Lennart ruilde in de opening erg veel af en al vrij snel hadden beiden nog maar 12 schijven over. Lennart rook waarschijnlijk de remise al en werd wat overmoediger.

Een tijdelijk offer van Wim betekende de uiteindelijke ondergang. Allerlei combinaties dreigden maar juist die ene die Wim uitvoerde had Lennart gemist in zijn berekeningen. Wim offerde 2 schijven waarmee Lennart op dam kwam. Toen Wim een tempozet had gespeeld moest Lennart verplicht met zijn dam slaan en sloeg Wim die er met 4 extra schijven af en was de partij gelijk uit.

Nummer 2 van de ranglijst, Menko van Dijk, was oneven deze ronde .